Sosyal Medya

Güncel

IŞİD’e katılmak isterken yakalandılar

Rusya, Azerbaycan ve Doğu Türkistan'dan gelerek, Türkiye üzerinden IŞİD saflarına katılmak için Kilis'ten Suriye'ye geçmeye çalışan 6 kadın, 4 erkek ve 8 çocuk olmak üzere 18 kişi yakalanarak, sınır dışı edilmek üzere Batman'a getirildi.



Edinilen bilgiye göre, Kilis'ten, terör örgütü IŞİD saflarına katılmak üzere Suriye'ye geçmeye çalışan bir grup sınırda görev yapan jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Yakalanan grup içerisinde 6 kadın, 4 erkek ve 8 çocuk olmak üzere 18 kiÅŸi gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilmesi için emniyet müdürlüÄŸü ekiplerine teslim edildi. Yakalananların Rusya, Azerbaycan ve DoÄŸu Türkistan vatandaşı olduÄŸu belirtildi.

IŞİD ÜYESÄ° OLAN KOCALARININ YANLARINA GÄ°DERKEN YAKALANDILAR

Yakalanarak sınır dışı edilmek üzere emniyet müdürlüÄŸü ekiplerine teslim edilen 6 kadının kocasının terör örgütü IŞİD üyesi olduÄŸu ve kocalarının yanlarına gitmek için kaçak yollarla sınırı geçmeye çalıştıkları öÄŸrenildi. 8 çocuÄŸun ise yakalanan kadınlarla beraber olduÄŸu bildirildi. Kilis'te yakalanan 18 kiÅŸi, Kilis Emniyet MüdürlüÄŸü ekipleri tarafından bindirildikleri bir minibüs ile sınır dışı edilmek üzere Batman Emniyet MüdürlüÄŸü Yabancılar Åžubesi'ne getirildi. Önce Batman Emniyet MüdürlüÄŸü Çocuk Åžube MüdürlüÄŸü'ne getirilen yabancıların bir süre burada bekletildikten sonra sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Åžubesi'ne teslim edileceÄŸi belirtildi. Batman'a getirilen yabancıların kimlikleri ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.